Νίκος Πλακιάς: «Πολύ σημαντική η σημερινή κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη- Να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι»


Ως «πολύ θετικό και σημαντικό» χαρακτηρίζει το γεγονός ότι ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης και ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ζήτησαν να αναβαθμιστεί σε κακούργημα η κατηγορία για το μπάζωμα του χώρου του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο πατέρας θύματος, Νίκος Πλακιάς.

«Πολύ θετική και σημαντική η σημερινή κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κόκκαλη και Αλ. Αυλωνίτη που επισκέφθηκαν το δικαστικό Λάρισας και ζήτησαν την αναβάθμιση της κατηγορίας για το μπάζωμα του σημείου όπου σημειώθηκε η φονική σύγκρουση των τραίνων από πλημμέλημα σε κακούργημα βασιζόμενοι στο οικονομικό σκέλος για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτό και τα οποία προήλθαν από το ταμείο ανάκαμψης», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

Παράλληλα, ο Ν. Πλακιάς επισημαίνοντας ότι ντρέπεται που «δεν είναι αρκετή η αναβάθμιση σε κακούργημα η απομάκρυνση των υπολειμμάτων των παιδιών μας και των άλλων θυμάτων» καλεί και τους υπόλοιπους βουλευτές να ακολουθήσου ντους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται» προκειμένου να «αποδοθεί κάποια στιγμή σε αυτόν εδώ τον τόπο δικαιοσύνη».

«Αφήνοντας στην άκρη τις μικροπολιτικές διάφορες τους και να σκύψουν όλοι το κεφάλι τους πάνω από το έγκλημα των Τεμπών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, τα δύο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκαν με δύο αντιεισαγγελείς Εφετών και τους ενημέρωσαν διεξοδικά για το αίτημά τους, καταθέτοντας τα σχετικά στοιχεία.

«Όπως είναι γνωστό ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα προανακριτικής επιτροπής για το μπάζωμα στο έγκλημα των Τεμπών. Ένα μπάζωμα το οποίο χαρακτηρίστηκε και αξιόποινη πράξη, από την κυρία Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Σήμερα ζητήσαμε την αναβάθμιση – συμπλήρωση της κατηγορίας σε κακούργημα, διότι με δεύτερο έγκλημα, με λεφτά του ελληνικού δημοσίου από το Ταμείο Ανάκαμψης, κουκούλωσαν – συγκάλυψαν το θέμα των Τεμπών.

» Ζητήσαμε συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον κ. Αγοραστό και για δύο πρώην υφυπουργούς – υπουργούς διότι το μπάζωμα έγινε με χρήματα του ελληνικού λαού. Με το αίτημά μας επίσης ζητάμε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων όσων αρμοδίων ήταν στον τόπο του δυστυχήματος αμέσως μετά… Η σύνδεση των χρημάτων που σπαταλήθηκαν για να γίνει το μπάζωμα συνιστά κακουργηματική απιστία» δήλωσε νωρίτερα ο Β. Κόκκαλης.

Ο Αλ. Αυλωνίτης τόνισε από την πλευρά του ότι «δεσμευόμαστε – και μεταφέρω ακριβώς την επιθυμία του προέδρου του κόμματός μας – ότι μέχρι που να λήξει αυτή η υπόθεση, θα την παρακολουθούμε και ως νομικοί».


Αναλυτικά η ανάρτηση του Ν. Πλακιά:

«Πολύ θετική και σημαντική η σημερινή κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ @VASILISKOKKALHS και @a_avlonitis που επισκέφθηκαν το δικαστικό Λάρισας και ζήτησαν την αναβάθμιση της κατηγορίας για το ξεμπάζωμα - μπάζωμα από πλημμέλημα σε κακούργημα βασιζόμενοι στο οικονομικό σκέλος για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτό και τα οποία προήλθαν από το ταμείο ανάκαμψης

Από την άλλη ντρέπομαι γιατί δεν είναι αρκετή η αναβάθμιση σε κακούργημα η απομάκρυνση των υπολειμμάτων των παιδιών μας και των άλλων ΘΥΜΑΤΩΝ;

Ξεχωριστά τα πόσα θάψανε και μπαζώσανε στο σημείο 0.

Ξεχωριστά η ΕΡΙΕΤΤΑ που δεν βρέθηκε τίποτα απολύτως !!!

Πρέπει την κίνηση των συγκεκριμένων βουλευτών να την ακολουθήσουν και υπόλοιποι συνάδελφοι τους από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται.

Μόνο έτσι θα αποδοθεί κάποια στιγμή σε αυτόν εδώ τον τόπο δικαιοσύνη.

Αφήνοντας στην άκρη τις μικροπολιτικές διάφορες τους και να σκύψουν όλοι το κεφάλι τους πάνω από το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη