Νίκος Παππάς: «Όχι σε εκλογές - Δεν βλέπω εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»-Τι ώρα θα ψηφιστεί η πρόταση μομφής


Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο νέων εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εξέφρασε ο Νίκος Παππάς από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι δεν βλέπει εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο, τονίζοντας ότι αυτό δεν καταγράφεται πουθενά.

Ειδικότερα, ο Νίκος Παππάς κατά την τοποθέτησή του, είπε σύμφωνα με πληροφορίες ότι «μετά τις ευρωεκλογές δείξαμε αντανακλαστικά ανάληψης της πολιτικής πρωτοβουλίας. Την προσδοκία του κόμματός μας να ηγηθεί μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Οι καλές ώρες τελείωσαν εκεί. Και ευθύνες έχουμε όλοι».

«Θα είμαι ευθύς για όλους» επισήμανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και σημείωσε απευθυνόμενος τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη όσο και σε μέλη του κόμματος: «Πρόεδρε, όταν υπάρχει φωτιά, δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει, αλλά να σβήνει. Εδώ υπάρχουν σύντροφοι, όχι εντελλόμενα. Αλλά και σύντροφοι, που κάνουν μεγάλα λάθη, αξιοποιώντας τη δυνατότητα του δημοσίου λόγου».

«Οι αποφάσεις μας δεν βρήκαν χώρο στον δημόσιο λόγο. Ξεκίνησε η λαθολογία, η αίσθηση ότι πάμε να τελειώσουμε λογαριασμούς με το παρελθόν. Δεν βλέπω υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων. Στην αντίθετη άποψη να μην αποδίδουμε αλλότρια κίνητρα. Δεν μπορούν, επίσης, να υπάρχουν και προειλημμένες αποφάσεις για διαφωνίες» είπε σε άλλο σημείο.

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε να μην αλλάξει το όνομα του κόμματος, ενώ υπογράμμισε ότι «απέναντι στα σενάρια των διασπάσεων, να προτάξουμε και να υλοποιήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις».

Σε άλλο σημείο σχολίασε ότι το κείμενο της πρότασης μομφής καταδικάζει προτάσεις διαγραφών, όμως στελέχη που το υπογράφουν ζητούσαν καθολική διαγραφή του Παύλου Πολάκη.

Στις 20:00 η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι «87».

Με δεδομένο ότι μέχρι στιγμής ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις να πάρει την πρωτοβουλία και να στήσει κάλπες οι τοποθετήσεις έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν μέχρι και τις 19:30.

Τότε το Όργανο θα αποφασίσει αν θα στηθούν κάλπες ή αν γίνει ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Επίσης, θα αποφασιστεί αν θα μετρηθεί το σύνολο των μελών ή μόνο όσοι βρίσκονται στην αίθουσα. Αν περάσει το πρώτο, όσοι λείπουν θα ψηφίσουν τηλεφωνικά.

Στις 20:00 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η ψηφοφορία, χωρίς βέβαια να αποκλείεται καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πως δεν χρειάζεται να καταθέσει δική του πρόταση και θα στηρίξει την πρόταση των «87».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη