Μονή Βατοπεδίου: Τι κάνει σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία στο Άγιο Όρος;


Η «Νύχτα των Αρχηγών» εκτυλίσσεται στη Μονή Βατοπεδίου, με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων να πραγματοποιούν επίσκεψη στο Άγιο Όρος. Η επίσημη αιτιολογία για την παρουσία τους αφορά επίσκεψη στη Μονή Σιμώνος Πέτρας, όπου ένας μοναχός είναι συγγενής του Α/ΓΕΣ.

Ωστόσο, οι Αρχηγοί, συνοδευόμενοι από περίπου 15 άτομα, έχουν ήδη φτάσει στη Μονή Βατοπεδίου από το μεσημέρι, όπου και παρακάθισαν σε γεύμα. Σημειώνεται ότι νωρίτερα στην ίδια μονή είχε καταφθάσει και ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους, Αλκιβιάδης Στεφανής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσκεψη στη Μονή Σιμώνος Πέτρας είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Υπό κανονικές συνθήκες, η παρουσία των Αρχηγών στο Άγιο Όρος δεν θα προκαλούσε ιδιαίτερη προσοχή. Ωστόσο, η περίοδος που διανύουμε προσδίδει διαφορετική βαρύτητα σε τέτοιου είδους επισκέψεις, ιδίως λόγω των φημών για πιθανή «στρατιωτικού τύπου» επέμβαση για την εκκένωση της Μονής Εσφιγμένου. Στη Μονή Εσφιγμένου ζουν πάνω από 120 μοναχοί, γεγονός που καθιστά αμφίβολη τη δυνατότητα μιας βίαιης εκκένωσης χωρίς εντάσεις, παρόλο που ο νέος διοικητής φέρεται να έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

Οι σχετικές πληροφορίες για μια επιχείρηση στρατιωτικού τύπου στην Μονή Εσφιγμένου έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας εδώ και αρκετούς μήνες ενώ έχουν αναλυθεί και οι κίνδυνοι που ενδέχεται να συνοδεύουν μια τέτοια επιχείρηση στη Μονή Εσφιγμένου ειδικά αν λάβουμε υπόψιν τις προηγούμενες φορές που έχει επιχειρηθεί εκκένωση της μονής με την βία...




Σχόλια

Διαβάστε ακόμη