Λιβαδειά: Σοκαριστική η μαρτυρία της γυναίκας που «πιάστηκε» στις πόρτες τρένου - Τι καταγγέλλει


Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό συνέβη με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λιβαδειάς, όταν μια μητέρα τριών παιδιών εγκλωβίστηκε στην πόρτα του τρένου καθώς αποβιβαζόταν. Οι πόρτες της αμαξοστοιχίας έκλεισαν πριν προλάβει να κατέβει, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πιαστεί από την πόρτα και να συρθεί για αρκετά μέτρα στο τσιμεντένιο διάζωμα του σταθμού.

Η περιγραφή της γυναίκας συγκλονίζει καθώς επισημαίνει και η ίδια, ο μόνος λόγος που σώθηκε ήταν ότι άλλοι επιβάτες του τρένου ξεκίνησαν να φωνάζουν «βοήθεια, σταματήστε» στον μηχανοδηγό, αλλιώς «θα έπαιρνε και εμένα μαζί του» λέει και ανατριχιάζει.

«Μόλις πήγα να κατέβω από το τρένο, κατέβασα τη μικρή και πήγα να φύγω κι εγώ, αλλά έφυγε το τρένο. Φωνάζαμε “βοήθεια, βοήθεια, ανοίξτε την πόρτα” και δεν μας άκουγαν. Κάποιοι κύριοι φώναξαν και σταμάτησε (σ.σ. το τρένο). Αλλιώς, θα έπαιρνε και εμένα μαζί του», αποκαλύπτει, μιλώντας στον Alpha.

Τι καταγγέλλει πρώην βουλευτής της ΝΔ

Ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Κουτσούμπας, περιέγραψε το περιστατικό καθώς εκείνη την ώρα είχε πάει στον σταθμό για να παραλάβει τον γιο του καταγγέλωντας παράλληλα ότι δέχτηκε απειλές από τους υπεύθυνους επειδή όπως του είπαν ότι εμπόδιζε τον συρμό να αναχωρήσει.

«Ήμουν παρών στο συμβάν, είχα κατέβει να πάρω το γιο μου που ερχόταν με το ίδιο τρένο. Κάποια στιγμή ακούω ένα μικρό να φωνάζει ”μαμά μου! Μαμά μου!” και βλέπω το τρένο να έχει ξεκινήσει και να σέρνει μια κυρία μ΄ ένα παιδί στα χέρια κι ένα άλλο μικρό να είναι στα χέρια. Δεν έχει αναπτύξει ευτυχώς ακόμα ταχύτητα, φωνάζουμε και στα 50 περίπου μέτρα νομίζω, σταματήσανε κι έσερνε την κυρία αυτή», περιέγραψε ο κ. Κουτσούμπας.

«Εγώ φοβήθηκα μήπως έχει πατήσει και το παιδί μου. Αν δεν ήμασταν κι εμείς θα την έσερνε ακόμα παραπάνω και θα είχε τελειώσει. Ξεκίνησε το τρένο χωρίς να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος από τους υπεύθυνους, αν έχουν κατέβει όλοι οι επιβάτες. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα, μηχανισμοί ασφαλείας να μην ξαναγίνουν τέτοια πράγματα», συμπλήρωσε ο πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Το τρένο συνέχισε κανονικά το ταξίδι του προς τη Θεσσαλονίκη. Μετά από εντολή του Εισαγγελέα, το τρένο ακινητοποιήθηκε στον επόμενο σταθμό και οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του μηχανοδηγού και του προϊσταμένου της αμαξοστοιχίας. Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος διέταξε να υποβληθούν σε έλεγχο μέθης, και αφέθηκαν ελεύθεροι. Αύριο ξεκινά έλεγχος από την επιτροπή διερεύνησης.
Τι απαντά η Hellenic Train

ανακοίνωσή της η Hellenic Train απάντησε για το τραγικό περιστατικό πως «εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας», επισημαίνοντας παράλληλα πως δεν υπήρχε τραυματισμός.

«Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι διερευνά με προσοχή το περιστατικό που σημειώθηκε ​στον ΣΣ Λιβαδειά​ς, προκειμένου να αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες και τα αίτια.​ Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Γι΄αυτό εφαρμόζουμε αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο διασφαλίζει την τήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφαλείας. ​Επισημαίνεται ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές για τη γρήγορη διαλεύκανση του περιστατικού».


Σχόλια

Διαβάστε ακόμη