Ζητείται (Αξιωματική) Αντιπολίτευση



Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα, που έχουν επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια. Η ακρίβεια σε τρόφιμα, καύσιμα και ρεύμα πιέζει αφόρητα τους πολίτες, καθιστώντας δύσκολη την καθημερινή τους επιβίωση. 

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού έχουν αφήσει ανεπανόρθωτες ζημιές σε πολλές περιοχές, καταστρέφοντας δάση, καλλιέργειες και περιουσίες. 

Η υγεία και η παιδεία, θεμέλια της κοινωνικής συνοχής, υποβαθμίζονται συνεχώς, ενώ το κράτος δικαίου δοκιμάζεται μέσα από σκάνδαλα και υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Η Θεσσαλία, που επλήγη τον Σεπτέμβριο του 2023 από την κακοκαιρία Daniel, δεν έχει ακόμα δει τις πολυπόθητες αποζημιώσεις να πιστώνονται στους λογαριασμούς των πληγέντων. 

Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και της πολιτικής προστασίας που θα μπορούσε να αποτρέψει τέτοιες καταστροφές είναι εμφανής και ανησυχητική.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, και ο Στέφανος Κασσελάκης ως πρόεδρος του κόμματος, έχουν προτείνει πολλές λύσεις και έχουν εκδώσει αμέτρητες ανακοινώσεις κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, αυτές οι προσπάθειες συχνά χάνονται μέσα στα παραπολιτικά και τις εσωκομματικές κόντρες, που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και αδυνατίζουν την αντιπολιτευτική δράση.

Πολλοί μέσα στο κόμμα ζητούν εσωκομματικές εκλογές, θεωρώντας πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιστραφεί η κατάσταση και να ενισχυθεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, εκλογές έγιναν πριν από σχεδόν έναν χρόνο, και ο κόσμος δεν θέλει άλλες εσωκομματικές αναταράξεις. Θέλει αντιπολίτευση, ουσιαστική, δυναμική και προσανατολισμένη στη λύση των προβλημάτων.

Η στήριξη στην τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκφραστεί μέσα από την ενότητα και την αποτελεσματικότητα της αντιπολίτευσης, που τόσο χρειάζεται η χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. 

Είναι καιρός να μείνουν πίσω οι εσωτερικές διαμάχες και το κόμμα να επικεντρωθεί στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Μόνο έτσι θα μπορέσει η αντιπολίτευση να ανταποκριθεί στον ρόλο της και να προσφέρει ουσιαστικές λύσεις στους πολίτες που τόσο τις έχουν ανάγκη.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη