Στέφανος Κασσελάκης: Το νέο όνομα και οι αλλαγές που προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ



Σειρά αλλαγών για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, μεταξύ των οποίων και το όνομα, αναμένεται να καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει αλλαγή στο όνομα, με το «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» να πέφτει στο τραπέζι.

Επίσης, ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ασυμβίβαστα για τους βουλευτές όπως:

  1. Όριο τριών συνεχομένων θητειών στην ίδια εκλογική περιφέρεια
  2. Οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα
  3. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να είναι υποψήφιος σε εκλογές και συμμετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες νωρίτερα.
Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στο TRT, ερωτηθείς για αν θα ξαναγίνουν εσωκομματικές εκλογές, απάντησε: «Ο καθένας μέσα στα όργανα μπορεί καταστατικά να προχωρήσει σε ό,τι θεωρεί δόκιμο. Έχω τριετή θητεία. Πιστεύω ότι έχω την εντολή της βάσης να προχωρήσω στις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται το κόμμα, τις όποιες αλλαγές είχαμε ανακοινώσει ότι θα εφαρμόζαμε ως πλαίσιο στο Συνέδριο του Φεβρουαρίου, μάλιστα, δεν είναι δηλαδή έκπληξη αυτό. Και προφανώς όταν υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν και τριβές. Είναι απολύτως θεμιτό».
Η αφίσα και το κεφαλαίο «Σ»

Η προετοιμασία για αλλαγή του ονόματος του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης φαίνεται ότι προετοιμαζόταν καιρό από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 25 Αυγούστου, σε άρθρο του στο Βήμα είχε χρησιμοποιήσει 4 φορές τον όρο «Σύγχρονη Αριστερά» με κεφαλαία τα αρχικά γράμματα…

«… τη σκυτάλη οφείλει να πάρει το πολιτικό πρόγραμμα της Σύγχρονης Αριστεράς, προκειμένου να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου, διεκδικώντας φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας όμως παράλληλα την οικονομική και πολιτική πραγματικότητα» είχε πει μεταξύ άλλων.



Επίσης, υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Κασσελακης είχε χρησιμοποιήσει τον όρο στην προεκλογική του καμπάνια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη