Στα παρασκήνια: Σαμποτάζ Μητσοτάκη – Τασούλα στην εκδήλωση Σαμαρά – Καραμανλή*Στα μαχαίρια Αλέξης Τσίπρας με την αδελφή του Ζανέτ που υπογράφει στην επιστολή των 87*Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής είχε όντως αποφασιστεί από την ηγεσία Τσίπρα*Ο Τζιτζικώστας για επίτροποςτης ΕΕ και οι χαιρετούρες με ανθρώπους διεθνούς κύρους*Άρχισε να μυρίζει... νέο μνημόνιο


Όλα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες σε πολιτικά γραφεία, κοινοβούλιο, κυβερνητικά γραφεία, διπλωματικές αποστολές και εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας για να μην μένεις στο σκοτάδι!

Καλή σας ημέρα φίλες και φίλοι αγαπητοί αναγνώστες και καλή Κυριακή!


Σαμποτάζ Μητσοτάκη – Τασούλα στην εκδήλωση Σαμαρά – Καραμανλή

Μου λένε ότι, στο Μαξίμου επικρατεί αναβρασμός καθώς, η κοινή εμφάνιση των Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση την ερχόμενη Δευτέρα, θα κλιμακώσει την αμφισβήτηση προς τις πολιτικές που ακολουθεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε αυτό το πλαίσιο με πρόφαση τη συνεδρίαση της Βουλής των Εφήβων το προεδρείο της Βουλής επικαλείται στενά χρονικά περιθώρια και εισάγει- κάτι που δεν συνηθίζεται- τη Δευτέρα, συζήτηση σημαντικού νομοσχεδίου, το οποίο αφορά την υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση μεγάλων επιχειρήσεων, γεγονός που κρίνεται από την αντιπολίτευση ως κερκόπορτα για την οριζόντια ασφάλιση της ιδιωτικής περιουσίας εν γένει.

Ο σκοπός είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη συμμετοχή γαλάζιων βουλευτών στην εκδήλωση των δύο πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι οι μεθοδεύσεις του Μεγάρου Μαξίμου από κοινού με τον Κώστα Τασούλα θα λειτουργήσουν αντίστροφα, αυξάνοντας την προσέλευση στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση.

Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Δευτέρας. Αντ’ αυτού θα πάει ο Παύλος Μαρινάκης ενώ, όπως μου ψιθηρίσαν κανείς από τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση δεν θα παραστεί στην Βουλή για το νομοσχέδιο και όλοι τους θα ψηφίσουν επιστολικά.

Στα μαχαίρια Αλέξης Τσίπρας με την αδελφή του Ζανέτ που υπογράφει στην επιστολή των 87
Μου μετέφεραν επίσης ότι μια Ζανέτ Τσίπρα που υπογράφει στο κείμενο των 87 με τις αόριστες σάλτσες κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη είναι η αδελφή του Αλέξη. Και θα πείτε και τι με αυτό; Η κυρία αυτή λοιπόν, είναι στα μαχαίρια με τον αδελφό της από το 2019 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ υπαίστει την πρώτη εκλογική ήττα. 

Όπως μου ανέφεραν, η Ζανέτ η οποία κατέβαινε στην Ανατολική Αττική οργάνωσε ολόκληρη εξτρατεία προκειμένου ο αδελφός της να φύγει από την προεδρία του κόμματος. 

Επίσης, Αλέξης και Ζανέτ θεωρούν τον εξάδελφο τους Γιώργο (που και αυτός όλως περιέργως υπογράφει στην επιστολή) άχρηστο. Βέβαια αν θέλει κάποιος να διώξει έναν έντυμο πολιτικό όπως ο Στέφανος Κασσελάκης από την ηγεσία του κόμματος, ξεχνάς και την προδοσία από τα αδέλφια σου και τα πιστεύω σου για τα ξαδέλφια σου και ενώνεις δυνάμεις προκειμένου να πετύχεις τον σκόπο σου γιατί ας μην κοροιδευόμαστε, πίσω από τους 87 κρύβεται ένας που λέγεται Αλέξης Τσίπρας...
Το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής είχε όντως αποφασιστεί από την ηγεσία Τσίπρα
Και μιας που μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίζεται ότι αυτό που είπε ο Στέφανος Κασσελάκης δηλαδή ότι το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής το είχε αποφασίσει η ηγεσία Τσίπρα πολύ πριν αναλάβει ισχύει κατά γραμμά. 

Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν τέλη του 2021 αρχές 2022 όταν η ηγεσία Τσίπρα έβλεπε ότι τα οικονομικά στο κόμμα δεν πάνε καθόλου καλά. Κάλεσε λοιπόν στο γραφείο του τον Θανάση Καρτερό όπου και του ανακοίνωσε την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας. 

Ο κύριος Καρτερός λοιπόν υπέγραψε ένα χαρτί όπου ουσιαστικά συναινούσε στο κλείσιμο αλλά στην πορεία προφανώς... ξεχαστήκε ότι είχε βάλει την υπογραφή του και ξεκίνησε τις κινητοποίησεις μαζί με τους υπολοίπους εργαζομένους με αποτέλεσμα μετά από πιέσεις ο Άλεξης να ακυρώσει την απόφαση του και να τρέξει μια οικονομική ενίσχυση για την εφημερίδα με συνδρομή όπου έδινε και ορισμένα προνόμοια στους συνδρομητές (ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας, η έντυπη έκδοση να σου έρχεται στο σπίτι κάτι που όπως μου είπαν δεν συνέβαινε ποτέ και άλλα πολλά). 
Ο Τζιτζικώστας για επίτροποςτης ΕΕ και οι χαιρετούρες με ανθρώπους διεθνούς κύρους
Ένα πουλάκι μου μετέφερε ότι, ο Απόστολος Τζιτζικώστας βιάζεται… να οριστεί νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει τις «χαιρετούρες» πριν καν δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφαση.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανήρτησε στα σόσιαλ μίντια ο νυν περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργεί προφίλ με «διεθνές κύρος», καθώς φαίνεται να «ταξιδεύει» προς τις Βρυξέλλες. Μάλιστα, χαιρετάει τον επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, όπως και την Φον Ντερ Λάιεν, που «έκλεισε» ότι θα είναι για δεύτερη φορά επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιπλέον, σε διάφορα «κλικς» φαίνεται «προβληματισμένος» για το μέλλον της Ευρώπης και της Ελλάδας, πριν καν αναλάβει τι πόστο του. Σημειώνεται πάντως, ότι ενώ εκπρόσωποι της γαλάζιας παράταξης ασκούν κριτική στον Χάρη Δούκα, επειδή θέτει υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ, στην περίπτωση του Απόστολου Τζιτζικώστα, που είναι περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν πιεί το «αμίλητο νερό».
Άρχισε να μυρίζει... νέο μνημόνιο

Το τελευταίο μου παρασκήνιο για σήμερα είναι ότι έχει αρχίσει και μυρίζει νέο μνημόνιο και αυτό γιατί, η εισροή νέων οφειλετών στον ΕΦΚΑ είναι ακόµη και διπλάσια ανά χρονιά σε σχέση µε τα πρώτα µνηµονιακά χρόνια. Στον ίδιο «δρόµο» κινούνται και τα χρέη προς την ΑΑ∆Ε.

Οπως προκύπτει από την Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων σε διάστηµα ενός µήνα, από τον Μάρτιο στον Απρίλιο, οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 900.000. Στο ίδιο διάστηµα το ύψος των απλήρωτων φόρων έφτασε τα 2,6 δισ. ευρώ. Το πρώτο τετράµηνο του έτους δείχνει ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσµα χρέη έφτασαν σε 2,924 δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι που έµειναν απλήρωτοι ανήλθαν σε 2,607 δισ. ευρώ.

Είναι προφανές ότι υπό το βάρος της κρίσης κόστους ζωής που γεννούν η αισχροκέρδεια και η φοροµπηχτική διάθεση των Μητσοτάκη και Χατζηδάκη οι µικροµεσαίοι ασφυκτιούν. 

Το δίληµµα «θα ταΐσω την οικογένειά µου ή θα πληρώσω τα χρέη µου» έχει προφανή απάντηση. Τελικά ζούµε σε µια χώρα µε καταπληκτική ποιότητα ζωής, αφού αυτό δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις



Σχόλια

Διαβάστε ακόμη