ΠΑΣΟΚ: Σε δεινή θέση ο Ανδρουλάκης -άρχισε η εσωστρέφεια στη Χαριλάου Τρικούπη


Όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης έθετε ως στόχο το ΠΑΣΟΚ να πιάσει τη δεύτερη θέση σ
τις ευρωεκλογές με στόχο να καταστεί «άτυπα» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται ότι δεν είχε αντιληφθεί πως άνοιγε τον ασκό του Αιόλου για την αμφισβήτηση της ηγεσίας του.


Το απογοητευτικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές που παρέμεινε τρίτο κόμμα με ελάχιστη ποσοστιαία αύξηση, οδήγησε σε έκρηξη αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη από το βράδυ των εκλογών.

Οι πρώτοι που επέκριναν αυστηρά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με καρφιά για την αποτυχία στις ευρωεκλογές ήταν οι Γερουλάνος, Γιαννακοπούλου, Κατρίνης, Κωνσταντινόπουλος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νάντια Γιαννακοπούλου είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το βράδυ των ευρωεκλογών για το εάν πρέπει να τεθεί ζήτημα ηγεσίας: «όλα μα όλα οφείλουμε να τα συζητήσουμε και όταν λέμε ότι θα τα συζητήσουμε όλα, εννοούμε όλα».

Όσο οι μέρες περνούσαν αντί το κύμα αμφισβήτησης να κοπάσει, οι αντιδράσεις εντείνονταν με αποκορύφωμα σήμερα Τετάρτη (12/6) όπου ανοικτά αμφισβήτησαν τον Νίκο Ανδρουλάκη και ζήτησαν εκλογή νέου αρχηγού ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με επιστολή του στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ζητά να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εκλογή ηγεσίας, ώστε αυτή να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, αντί τον Δεκέμβριο του 2025, που λήγει κανονικά η θητεία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Νίκος Παπανδρέου ο οποίος έθεσε επίσης ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας προσφυγή στη βάση του κόμματος για την ανάδειξη νέου αρχηγού.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Παπανδρέου επέριψε την ευθύνη της τρίτης θέσης στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα».

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος δεν αφήνει αναπάντητες ούτε τις διαρροές από τη Χαριλάου Τρικούπη που αφήνουν αιχμές για βουλευτές του κόμματος, χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την επιστολή – πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή νέου προέδρου.

Να σημειωθεί ότι αιχμές για το αποτυχημένο αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, έχουν αφήσει ακόμα οι Μιχάλης Κατρίνης καθώς και Μαρίνος Σκανδάμης, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Ο Μαρίνος Σκανδάμης με μια σκληρή δήλωση αναφέρει ότι: «η άρνηση οποιασδήποτε αυτοκριτικής από τον Πρόεδρο του κόμματος, δείχνει πως κανένα μήνυμα δεν έφθασε στη Χαριλάου Τρικούπη».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη