Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αδύναμος αρχηγός ο Κασσελάκης, δεν έπαιξαν ρόλο τα Τέμπη»- Σκληρή απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών καθώς επιμένει στην ίδια στρατηγική της αλαζονείας και των προσβολών κατά της ελληνικής κοινωνίας αλλά και κατά των πολιτικών του αντιπάλων. 

Ο πρωθυπουργός, την ώρα που οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης στα Τέμπη, υποστήριξε ότι η τραγωδία δεν έπαιξε ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα «επιστημονικά δεδομένα», ενώ χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη «αδύναμο» αρχηγό.

Ειδικότερα, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αν Τέμπη, υποκλοπές και θέματα δημοκρατίας έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, είπε: «Όχι, δεν τα υποτιμώ, δεν αισθάνθηκα όμως ότι ήταν καθοριστικά στην επιλογή των πολιτών. Έχω μιλήσει πολλές φορές για τα θέματα αυτά. Αλλά πάλι εγώ κάνω τη δική μου ανάγνωση, τη δική μου εκτίμηση, με την εμπειρία μου και βλέποντας φυσικά και τα επιστημονικά δεδομένα. Δεν θεωρώ ότι τα θέματα αυτά ήταν καθοριστικά».

Συνεχίζοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι «το ένα κόμμα το οποίο, και ο ένας πολιτικός αρχηγός ο οποίος τα θέματα κράτους δικαίου τα προέταξε στην προμετωπίδα του πολιτικού του λόγου, δεν κατάφερε καν να είναι δεύτερος. Διότι το ΠΑΣΟΚ είχε έναν ξεκάθαρο στόχο απέναντι, κατά την άποψή μου, σε έναν αδύναμο και νέο τουλάχιστον -για να μην τον χαρακτηρίσω-, σε έναν νέο, άπειρο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ένα ξεκάθαρο στόχο: να είναι δεύτερος».


Την ίδια στιγμή, επισήμανε από μόνος του, χωρίς να ρωτηθεί σχετικά, ότι δεν υπάρχει πια το 41%, ενώ στην παρατήρηση του δημοσιογράφου για το ζήτημα της αλαζονείας, ανέφερε ότι είναι καιρός κάποιοι να δουν τον κόσμο από «λίγο πιο χαμηλά».

Στο ερώτημα αν «τίθεται τέλος στο ζήτημα της αλαζονείας για το οποίο κατηγορούσαν την κυβέρνηση;», επισήμανε: «Για εμένα, οριστικά. Αλλά πρέπει να το αποδείξω και έμπρακτα, όχι, νομίζω, μόνο με τη δική μου συμπεριφορά, γιατί δεν νομίζω πραγματικά ότι μπορεί εύκολα να με κατηγορήσει κάποιος. Αλλά, πάλι, θα ακούσω κάθε κριτική για αλαζονική συμπεριφορά.

Αν κάποιοι, λοιπόν, είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά -το 41% είναι πολύ ψηλά-, είναι καιρός να τον δουν και από λίγο πιο χαμηλά. Δεν είναι κακό αυτό».

Ερωτηθείς αν θα γίνει άμεσα ανασχηματισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής θα συνεδριάσει με την τωρινή του σύνθεση.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Δήλωσε υποκριτικά ανακουφισμένος που δεν υπάρχει το 41% - Να δει τις προτάσεις μας»

«Σε όσους χρόνους και αν κλίνει τη φράση «έλαβα το μήνυμα» των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν από λίγο στον Alpha.


Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση «γι’ αυτό και υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα «επιστημονικά δεδομένα». Σαν να αγνοεί ότι οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης, για την οποία καθημερινά προκύπτουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία», επισημαίνει.

Και συνεχίζει «Γι’ αυτό και δεν ανέλαβε ούτε τώρα καμία δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για ουσιαστική διόρθωση των αδικιών στο τεκμαρτό εισόδημα και για μείωση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Γι’ αυτό και, ενώ ξορκίζει την (ακρο)δεξιά στροφή που σχεδιάζει -υποτιμώντας με προκλητικό τρόπο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων- την επιβεβαιώνει επί της ουσίας με τη ρητορική του. Αλλά και με τη… μεταμέλεια που έδειξε προς το («στενοχωρημένο», όπως είπε) υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην ισότητα στον γάμο».

«Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το «κρυφτό» του κ. Μητσοτάκη για το αν και πότε θα κάνει ανασχηματισμό.

Όσο το σκέφτεται, τον καλούμε:

• να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά, στη βρεφική διατροφή και περιποίηση, στα άλευρα.

• να μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

• Να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλλά και, αντί να απαξιώνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της, να εξετάσει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

• Την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τους αφορά», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο κ. Μητσοτάκης (ALPHA, 11/6/24) προσπάθησε να πει καλά το μάθημα των επικοινωνιολόγων του, παρότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο και από πού πληρώνονται.

Επιχείρησε να εμφανιστεί συνοφρυωμένος, σκεπτικός και ταπεινόφρων. Για πρώτη, ίσως, φορά μετά το 2019.

Δήλωσε υποκριτικά «ανακουφισμένος» που «δεν υπάρχει σήμερα το 41%»!


Μάταια προσπαθεί: ήταν ο ίδιος που, με αλαζονεία, χρησιμοποιούσε το «41%» ως αφοπλιστικό επιχείρημα κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης αναδείκνυε θεμελιώδους κοινωνικής σημασίας θέματα όπως το έγκλημα των Τεμπών, τη τερατώδη ακρίβεια, τη διάλυση της δημόσιας υγεία και την έλλειψη ασφάλειας.

Ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενάντια στους υπερόπτες υπουργούς του που «είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά», ωστόσο αρνήθηκε ξανά να παραδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της τεράστιας φθοράς της ΝΔ, η οποία έχασε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων μέσα σε ένα μόλις έτος.

Σε όσους χρόνους και αν κλίνει τη φράση «έλαβα το μήνυμα» των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα.

Γι’ αυτό και υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα «επιστημονικά δεδομένα». Σαν να αγνοεί ότι οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης, για την οποία καθημερινά προκύπτουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Γι’ αυτό και δεν ανέλαβε ούτε τώρα καμία δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για ουσιαστική διόρθωση των αδικιών στο τεκμαρτό εισόδημα και για μείωση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Γι’ αυτό και, ενώ ξορκίζει την (ακρο)δεξιά στροφή που σχεδιάζει -υποτιμώντας με προκλητικό τρόπο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων- την επιβεβαιώνει επί της ουσίας με τη ρητορική του. Αλλά και με τη… μεταμέλεια που έδειξε προς το («στενοχωρημένο», όπως είπε) υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην ισότητα στον γάμο.

Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το «κρυφτό» του κ. Μητσοτάκη για το αν και πότε θα κάνει ανασχηματισμό.

Όσο το σκέφτεται, τον καλούμε:

• να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά, στη βρεφική διατροφή και περιποίηση, στα άλευρα.

• να μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

• Να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλλά και, αντί να απαξιώνει την Αξιωματική Αντιπολίτευση και τον Αρχηγό της, να εξετάσει με προσοχή τις φορολογικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

• Την κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τους αφορά.

• Να μειώσει τους συντελεστές φόρου για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα.

Να μειώσει τον φόρο από 22% σε 17% στις εταιρίες και τις επιχειρήσεις με κέρδος έως 220.000 ευρώ.

Αντί να μιλάει για… καμμένα λεφτόδεντρα, να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το αυτονόητο για να ανακουφίσει την κοινωνία.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη