Μαρία Καρυστιανού: «Δεν μπορούμε να κληροδοτήσουμε κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές»


«Πραγματικά μεταφερόμαστε σε εκείνη την ημέρα, σε εκείνη την ώρα. Βλέπουμε όλη την φρίκη, τον θάνατο» επισήμανε η Μαρία Καρυστιανού, από την ανοιχτή συζήτηση με τίτλο «Έντεκα και Εικοσιένα. Η πορεία προς το σήμερα», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Η ίδια μιλώντας για την έκθεση «Έντεκα και Εικοσιένα» της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (14/6), έκανε λόγο για ένα «μνημείο μνήμης» που δημιούργησαν οι φωτογράφοι, για να «μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ, αλλά και για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο στη ζωή ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά ποτέ».

«Είναι καταπληκτικό όμως, πως οι φωτογράφοι της έκθεσης θέλησαν να εκφράσουν τα πιο έντονα συναισθήματά τους, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και αυτό είναι δημιουργία. 

Δημιούργησαν λοιπόν, ένα μνημείο μνήμης ουσιαστικά, με αυτές τις φωτογραφίες, για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 28ής Φεβρουαρίου του 2023, αλλά και για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο στη ζωή ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά, η μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Η Μαρία Καρυστιανού επισήμανε παράλληλα ότι «είμαστε γενιά που έκανε πολλά λάθη, που ανέχτηκε πάρα πολλά, αλλά είμαστε και η γενιά που θα ορθώσει ανάστημα, γιατί κατάλαβε πλέον ότι δεν μπορεί να κληροδοτήσει κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές. Με σεβασμό λοιπόν στα παιδιά μας θα εργαστούμε ώστε να τους προσφέρουμε κάτι υγιές και όμορφο. Μια κοινωνία με αξίες, αξιοπρέπεια, στην οποία η ασφαλής μετακίνηση θα είναι το δεδομένο».

Στο ερώτημα αν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, η ίδια απάντησε πως δεν έχει, τονίζοντας ότι «έχω εμπιστοσύνη, ότι με την πολύ μεγάλη πίεση και με τη δική μας έρευνα, αναγκαστικά θα κάνουν αυτό που πρέπει. Αλλά εύχομαι ότι κάποια στιγμή θα έχουμε όλοι μας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει το larissanet.gr πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

«Θέλουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, στην προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μην ξεχαστεί», τόνισε, μεταξύ άλλων από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Σωτήρης Δημητρόπουλος και πρόσθεσε ότι η έκθεση αγκαλιάστηκε κι αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη , με τον ίδιο να κάνει λόγο για ένα «εγκληματικό δυστύχημα».


Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, Ελισάβετ Καρανίκα, αναφέρθηκε με την σειρά της στις στιγμές που ένιωσαν οι εθελοντές εκείνες τις στιγμές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια».



Σχόλια

Διαβάστε ακόμη

Εικόνα

Τέμπη: Στο Κουλούρι μεταφέρεται κοντέινερ πειστήριο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μέχρι σήμερα βρισκόταν σε οικόπεδο ιδιώτη-«Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα – Μας οφείλετε την αλήθεια» λέει ο Κασσελάκης