ΠΑΣΟΚ: Προς κοινή αντιπρόταση απέναντι στον Ανδρουλάκη


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να τροφοδοτείται η ένταση στην εσωκομματική αρένα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της ΚΠΕ την επόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου. 

Το στρατόπεδο της αμφισβήτησης Ανδρουλάκη αποτελείται μεν από στελέχη που δεν συνδέονται με κοινές αφετηρίες και ίδιες τελικές στοχεύσεις, ωστόσο τους ενώνει το αίτημα για εσωτερικές κάλπες που μπορεί να αναδείξουν νέο αρχηγό. 

Αυτό το αίτημα έχει αρχίσει να παίρνει όλο και πιο συγκεκριμένη μορφή, καθώς στη συνεδρίαση της ΚΠΕ θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιπαραβάλουν σε ψηφοφορία απέναντι στην εισήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη μια κοινή (αντι)πρόταση. 

Ήδη τα στελέχη που ζητούν να στηθεί κάλπη υποστηρίζουν πως το νωρίτερο που αυτό μπορεί να γίνει είναι το φθινόπωρο. Ξορκίζουν δηλαδή το ενδεχόμενο ενός θερινού εκλογικού αιφνιδιασμού εκτιμώντας πως αυτό θα είναι μόνο υπέρ του σημερινού αρχηγού.

Γερουλάνος: «Έχει τεθεί θέμα αρχηγού»

«Το θέμα του αρχηγού έχει τεθεί και θα δούμε στις 30 Ιουνίου κατά πόσο ο πρόεδρος θα ανταποκριθεί στα μηνύματα που πήρε στο Πολιτικό Συμβούλιο» δήλωσε στην ΕΡΤ την Παρασκευή ο Παύλος Γερουλάνος, προσθέτοντας ότι «επειδή έχουμε πολύ λίγο χρόνο μπροστά μας να νικήσουμε τη Ν.Δ. στις επόμενες εκλογές, θεωρώ πως όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για εμάς. 

Αν γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, προφανώς ο κόσμος θα είναι στις διακοπές του. Το νωρίτερο μπορεί να είναι το φθινόπωρο». Ως προς το αν θα είναι και ο ίδιος υποψήφιος, είπε ότι «θα ανοίξει τη συζήτηση της υποψηφιότητας και για όλα τα ονόματα που συμπεριλαμβάνει μόνο όταν ανοίξει επισήμως από το κόμμα».

Κωνσταντινόπουλος: «Δεν θα το κάνουμε ΚΚΕ Εσωτερικού»

Ομοίως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που έχει πρωτοστατήσει στο ζήτημα της κάλπης και υποστηρίζει ανοιχτά ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα, ανέφερε στον ρ/σ Παραπολιτικά ότι «η διαδικασία για την αλλαγή ηγεσίας πρέπει να γίνει εντός του 2024» και «σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να γίνει αποτίμηση, να μιλήσουμε για τις πολιτικές και κυρίως οι υποψήφιοι να μας πουν το πλαίσιό τους για το πώς θα προχωρήσουν μπροστά με τη διεύρυνση και να φέρουν κόσμο στις διαδικασίες». 

Σχολίασε ότι «τον Ιούλιο δεν θα έρθουν πάνω από 40.000-50.000 κόσμου», ότι «αν είναι στις διαδικασίες να πάμε 50.000, ας το κάνει μεταξύ των φίλων του και της ομάδας του» και πως έτσι «απλώς θα “σκοτώσει” το κόμμα». 

Ανέφερε ότι το επιχείρημα ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Χ. Δούκας γιατί τον πρότεινε ο Ν. Ανδρουλάκης για τον Δήμο Αθηναίων «είναι ιδιοκτησιακή αντίληψη» και πως «αυτά τα κάνει το ΚΚΕ» και «δεν θα κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ΚΚΕ Εσωτερικού».

Τη διαφωνία της για το σενάριο εκλογών τον Ιούλιο διατύπωσε (Action24) και η Νάντια Γιαννακοπούλου, αναφέροντας ότι «με λογικές Ιουλίου θα μπορούσαμε να πάμε και Δεκαπενταύγουστο και μετά το κερί να ρίχνουμε και την ψήφο». Υποστήριξε πως το καλύτερο είναι «να γίνει το φθινόπωρο», «να υπάρξει διαδικασία στην οποία οι υποψήφιοι δεν θα κάνουν απλώς πασαρέλα». 

Στην κριτική της προς τον Ν. Ανδρουλάκη σχολίασε και ότι «πολλές φορές ο λόγος μας έμοιαζε με λόγο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορούσα να δω ότι λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ όπως το είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Η σοβαρή εναλλακτική δεν μπορεί να είναι ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ».

Χρηστίδης: «Στη Ν.Δ. ο αντίπαλος, όχι στο εσωτερικό μας»

Σταθερά σε διαφορετικές ράγες από όσους έχουν θέσει θέμα ηγεσίας κινείται ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος, αν και ασκεί κριτική και για το αποτέλεσμα και για τις επιλογές Ανδρουλάκη, δηλώνει στον ρ/σ Real FM ότι «o αντίπαλός μας δεν είναι στο εσωτερικό της παράταξής μας αλλά στη Νέα Δημοκρατία». 

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, σχολίασε ότι έχει ενδιαφέρον, καθώς η εν λόγω κουβέντα διευρύνεται μετά τις εκλογές: 

«Πρέπει να δούμε ποιους εξυπηρετεί όλη αυτή η συζήτηση. Αν εξυπηρετεί την Κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ ή αν εξυπηρετεί τη Νέα Δημοκρατία» σχολίασε.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη