Ευρωεκλογές 2024: Τα τέσσερα «απαγορεύεται» του ΕΣΡ




Τον κατάλογο με τα «απαγορεύεται» τα τελευταία 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έως ότου κλείσουν οι κάλπες την Κυριακή στις 19:00 το απόγευμα, δημοσίευσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. 

Η πρόεδρος Ευτέρπη Κουτζαμάνη εξέδωσε σύσταση για την εφαρμογή των κανόνων που ισχύουν και απευθύνει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται:

  1. Η μετάδοση ή αναμετάδοση δημοσκόπησης ή αποτελέσματος δημοσκόπησης ή οποιασδήποτε έρευνας γνώμης, με οποιονδήποτε τρόπο κι αν διενεργήθηκε, ή ο σχολιασμός αυτών, σχετικά με τις πολιτικές τάσεις, απόψεις και προτιμήσεις της κοινής γνώμης για τα πολιτικά κόμματα ή τους συνδυασμούς συνεργαζομένων κομμάτων ή τους υποψηφίους ή άλλα ζητήματα που συνδέονται με το αντικείμενο των ευρωεκλογών.
  2. Η μετάδοση διαφημιστικών μηνυμάτων των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.
  3. Η μετάδοση συγκεντρώσεων ή άλλων πολιτικών εκδηλώσεων των πολιτικών κομμάτων ή συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων ή των υποψηφίων ευρωβουλευτών.
  4. Η μετάδοση εκπομπών προεκλογικού διαλόγου ή εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Η πρόεδρος σημειώνει ότι τυχόν παράλειψη συμμόρφωσης στην παρούσα σύσταση συνεπάγεται τη λήψη μέτρων και την πιθανή επιβολή των ανάλογων κυρώσεων.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη