Αθηνών-Κορίνθου: Κατεδαφίζεται γέφυρα μετά από φωτιά που προκάλεσε η ανατροπή βυτιοφόρου


Έσβησε η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Παρασκευής (7/6) στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού, μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα.

Ωστόσο, οι ζημιές που προκλήθηκαν από το ιδιαίτερα υψηλό θερμικό φορτίο ήταν μεγάλες, ιδιαίτερα στη γέφυρα, η οποία αποφασίστηκε να κατεδαφιστεί.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 28 πυροσβέστες με 9 οχήματα που πραγματοποίησαν διαβροχή και ρίψεις ειδικού κατασβεστικού υγρού.




Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat αναφέρει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05:30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη. 

Τα συνεργεία της Intrakat εργάζονται πυρετωδώς ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.


«Κρίθηκε ότι η γέφυρα πρέπει να κατεδαφιστεί», δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, ο οποίος μετέβη στο σημείο με μηχανικούς του υπουργείου για να διενεργήσουν τον έλεγχο στατικότητας της γέφυρας με κλιμάκια πυροσβεστικής, αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Σύμφωνα με την Τροχαία, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Αθήνα. Κλειστό παραμένει το ρεύμα κυκλοφορίας της Εθνικής προς την Κόρινθο στη γέφυρα στον κόμβο Λουτρακίου και στη γέφυρα Επιδαύρου και στην παλαιά εθνική στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων.

Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έχει εγκαύματα, φέρει όμως κάποια χτυπήματα από την ανατροπή. Έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

Σημειώνεται ότι χθες βράδυ εκδόθηκε και είναι ακόμα σε ισχύ 112 για απαγόρευση εισόδου στην Ολυμπία οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο, όσο εξετάζεται η κατάσταση της αερογέφυρας (από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός) από τους μηχανικούς.

Εστάλη μάλιστα και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους ορισμένων περιοχών, μέσω του οποίου παρακαλούνταν οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη