Πόθεν έσχες: Πανικός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη- διαψεύδουν τον εαυτό τους για την παράταση- Ποιος ευρωβουλευτής της Νδ έχει καταδικαστεί στο εφετείο



Μπάχαλο επικρατεί στην κυβέρνηση σχετικά με την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες, καθώς με νεότερη διαρροή προς τα ΜΜΕ, το υπουργείο Δικαιοσύνης αλλάζει την προηγούμενη, διαψεύδοντας τα περί τρίμηνης παράτασης.

Πρόκειται για πανικόβλητη κίνηση του Μεγάρου Μαξίμου, στον απόηχο της παρέμβασης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη και την πρόκληση - πρόσκληση προς τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσουν αύριο πόθεν έσχες, υπό την προϋπόθεση ότι θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

Τώρα το υπουργείο Δικαιοσύνης με διαρροή προς το Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι «απολύτως καμία σκέψη δεν υπάρχει για παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, που λήγει την 30ή Ιουνίου».


Είχε προηγηθεί διαρροή προς τα ΜΜΕ και δελτίο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) το οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να δοθεί νέα, πιθανά τρίμηνη, παράταση για την υποβολή των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και οικονομικών συμφερόντων. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων εκπνέει κανονικά την 30ή Ιουνίου 2024».

Στη συνέχεια, ο Στ. Κασσελάκης προχώρησε σε οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter σύμφωνα με την οποία «αφού διέσυραν, διαπόμπευσαν, έβαλαν τα πληρωμένα τους μιντιακά πιστόλια να δολοφονούν καθημερινά ό,τι πιο ιερό έχω, την τιμιότητά μου, τώρα ανακοινώνουν τρίμηνη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή πόθεν έσχες».

«Ζήτησα από τον πρωθυπουργό να ανοίξει αμέσως την ηλεκτρονική πλατφόρμα, να πάμε και οι δύο αύριο να καταθέσουμε το πόθεν έσχες μας για το 2023. Γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα. 

Εκείνος έχει; Και τι κάνει; Όχι μόνο δεν την ανοίγει τώρα, αλλά δεν θα την ανοίξει ούτε την ημέρα που ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει, στις 30/6. Θα την κρατήσει κλειστή για άλλους τρεις μήνες! Είναι ξεκάθαρο πια. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους νοιάζει να αποδείξουν ότι είναι καθαροί. 

Ο κόσμος ξέρει ότι δεν είναι. Τους νοιάζει να δείξουν ότι “όλοι το ίδιο είναι”» τόνιζε ο Σ. Κασσελάκης καλώντας εκ νέου την κυβέρνηση «να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα τώρα».

Αμέσως μετά μέσα ενημέρωσης προχώρησαν στη διάψευση για τρίμηνη παράταση, επισημαίνοντας ότι η ημερομηνία λήξης υποβολής του πόθεν έσχες παραμένει ίδια.

Καταδικασμένος από το Εφετείο ο υποψήφιος της ΝΔ Ορέστης Ομράν



Σοβαρά ερωτήματα εγείρει λίγα 24ωρα πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η αποκάλυψη ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο υποψήφιος της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, με την απόφαση 3504/2019, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαπίστωσε ότι έκλεψε αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου που οικειοποιήθηκε, υπογράφοντας ο ίδιος ως δήθεν δικά του. Σύμφωνα, μάλιστα με το δικαστήριο, η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων του δικηγόρου ήταν δόλια από τον Ορέστη Ομράν.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και από το Εφετείο Αθηνών το οποίο τον καταδίκασε ερήμην και έκτοτε δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο κατά αυτής. Εξ ου και η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη.

Να σημειωθεί ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, είχε ζητήσει αναβολή της εκδίκασης στο Εφετείο ισχυριζόμενος ότι οι νέοι δικηγόροι του είχαν πρόσφατα αναλάβει την υπόθεσή του αλλά το Εφετείο απέρριψε το αίτημα και προχώρη σε στην εκδίκαση της υπόθεσης ερήμων του κατηγορουμένου.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη