Μαξίμου: Αρνούνται το ντιμπέιτ Μητσοτάκη και Κασσελάκη – Παραπέμπουν στη Βουλή που είναι κλειστή



Με αστείες δικαιολογίες επιχείρησε να απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν τις ευρωεκλογές, προκειμένου να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα.

Ο Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ εξίσωσε το ντιμπέιτ με την διακαναλική και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς ότι εκείνος αρνήθηκε τη συνέντευξη Τύπου. 

 Μάλιστα φανερώνοντας την αμηχανία στο Μαξίμου, έφτασε στο σημείο να πει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τα αυγά και τα καλάθια» κάνοντας λόγο για «φιάσκο» όσον αφορά τη παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης του Στέφανου Κασσελάκη, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

Όταν δε ρωτήθηκε ξανά από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά, γιατί αρνούνται το ντιμπέιτ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αόριστα ότι «εμείς έχουμε απαντήσει για το ντιμπέιτ πριν από ενάμιση – δύο μήνες» και ότι «δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω ότι είναι πάνω από 1 μήνα μπορεί και 2 μήνες να έχουν περάσει», ενώ την ίδια ώρα έφερε ως επιχείρημα ότι το «καλύτερο ντιμπέιτ γίνεται στη Βουλή», ξεχνώντας μάλλον ότι είναι κλειστή λόγω ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχεις ως συνήθης πρακτική να «εξαφανίζεται» μετά την παρέμβασή του για να μην χρειαστεί να απαντήσει σε σοβαρά ερωτήματα που θα εκθέσουν την κυβέρνηση.

Στο εύλογο ερώτημα του δημοσιογράφου, «ναι αλλά εσείς έχετε θέσει ως διακύβευμα των εκλογών, έχετε δώσει χαρακτήρα εθνικής κάλπης, αυτό δεν συνάδει με το να μην γίνεται συζήτηση πολιτικών αρχηγών» ο Παύλος Μαρινάκης, απάντησε επίσης με αοριστίες και νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «εμείς θεωρούμε ότι οι εκλογές αυτές πριν και πάνω από όλα έχουν πολύ μεγάλη κρισιμότητα ως προς την ευρωπαϊκή τους διάσταση» και πως «βέβαια, σηκώνουμε και το γάντι που έχει πετάξει η Αντιπολίτευση, η οποία τι λέει; 

Να πέσει ο Μητσοτάκης, να αμφισβητηθεί η κυβέρνηση, να αποσταθεροποιηθεί η χώρα. Εμείς δηλαδή δεν θα κάτσουμε να απαντήσουμε σε αυτό; Και λέμε ναι, εδώ είμαστε εμείς, να δούμε τελικά, αν θέλουν οι Έλληνες πολίτες να αμφισβητηθεί η σταθερότητα. Εν πάση περιπτώσει, ενώ έχουμε πει ότι οι εκλογές είναι το 2027, αν θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία».

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά τόνισε σε on camera δήλωσή της ότι «επειδή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου, καλούμε σήμερα τον κ. Μητσοτάκη σε ντιμπέιτ με τον Στέφανο Κασσελάκη ούτως ώστε να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα».

«Σε όποιο μέρος θέλει, όποτε θέλει μέχρι την Παρασκευή και με όποιον ή όποιους δημοσιογράφους ο ίδιος επιθυμεί» διαμήνυσε η Βούλα Κεχαγιά απευθύνοντας με αυτό τον τρόπο πρόσκληση για ντιμπέιτ στον πρωθυπουργό και κατέληξε επισημαίνοντας ότι: 

«Και τότε θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που αφορούν: την περιουσιακή κατάσταση των πολιτικών αρχηγών, το πώς αμείβεται ο κ. Γκρίνμπεργκ, ποιες είναι οι συμβάσεις που έχει υπογράψει με τη ΝΔ και ποια είναι τα τιμολόγια που έχουν βγει για την αμοιβή του και φυσικά για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια και τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες. Στη διάθεσή τους».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη