ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυβερνητικό πρόγραμμα από την επομένη των ευρωεκλογών


 
Κι αν η Κουμουνδούρου, σε παλαιότερο πολιτικό χρόνο, σημείωνε πως η εκλογική αναμέτρηση εξελίσσεται σε μία «μάχη των δύο», ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ κατέστησε σαφές πως η σύγκρουση τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου αναμένεται οξύτατη. Εξού και η δήλωση ότι «το βαθύ κράτος της χώρας είναι η οικογένεια Μητσοτάκη».

Λίγα μόλις μέτρα πριν από το τέλος της προεκλογικής κούρσας η πόλωση στο πολιτικό σκηνικό είναι δεδομένη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να δίνει τον τόνο, καλώντας τους πολίτες να απαντήσουν με την ψήφο τους «στην αλαζονεία του 41%».

Αποδόμηση Μητσοτάκη και προοπτική για τους πολίτες: Η στρατηγική της Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να κινείται σε αυτό το διττό μοτίβο. Και μπορεί η κυβέρνηση να επιδίδεται, όπως λένε, σε τοξικότητα και κινδυνολογία, ανασύροντας αφηγήματα περί χρεοκοπίας που θυμίζουν το 2014 και το 2015, ωστόσο στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθαρίζουν ότι είναι η ώρα του προγράμματος.

«Βάλαμε τον σπόρο. Είναι στο χέρι σου»

«Εμείς βάλαμε τον σπόρο. Τώρα σε χρειάζομαι, σε χρειαζόμαστε στην κάλπη. Η αναγέννηση της αξιοπρέπειας και της περηφάνιας μας είναι στο χέρι σου». Με αυτόν τον τρόπο στο τελευταίο τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την κοινωνική προστασία, την ασφάλεια και τις ευκαιρίες για μια «καλύτερη ζωή τώρα», απευθύνει πρόσκληση στους πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ετσι, λοιπόν, το τελικό μήνυμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έρχεται να ολοκληρώσει μια σειρά παρεμβάσεων και πολιτικών πρωτοβουλιών που χαρακτηρίζονται από θετικό πρόσημο. «Έχουμε πρόγραμμα για τα πάντα» σχολίασαν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι το πρωτεύον δεν είναι ο καταγγελτικός λόγος, αλλά η προοπτική στη ζωή των πολιτών.

«Επικεντρωνόμαστε στον άνθρωπο, πρέπει να υπάρχει προσδοκία» σχολίασαν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προτάσεις κοστολογημένες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την πάταξη της αισχροκέρδειας, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, αλλά και την ενίσχυση των θεσμών και του Κράτους Δικαίου. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι οι προτάσεις του κόμματος είναι απολύτως εφικτές και σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να εκτροχιάσουν την ελληνική οικονομία.

Σημειωτέον ότι ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τηλεοπτική του συνέντευξη στο Star προανήγγειλε ότι «θα ετοιμάσουμε κυβερνητικό πρόγραμμα από την επομένη των ευρωεκλογών», προβάλλοντας έτσι την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε «μία νέα σχέση πολίτη και πολιτικής», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση στην κινδυνολογία με κοστολογημένες προτάσεις

Η κοστολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επιβεβαιώθηκε και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αυτοπαγίδευση της κυβέρνησης, όπως ανέφεραν κομματικές πηγές, σημειώνοντας ότι «αποκαλύφθηκε η γύμνια τους».

Όσον αφορά δε τη «μάχη της φέτας» και τη σκληρή σύγκρουση γύρω από τη διαχείριση της ακρίβειας, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι επιτεύχθηκε ένας μεγάλος στόχος.

Υπενθυμίζουν ότι όσα ειπώθηκαν πρόσφατα στη Βουλή ήταν αποκαλυπτικά για το πού το πάει η κυβέρνηση. Η Νέα Δημοκρατία «ξεγυμνώθηκε» στα μάτια της κοινωνίας κι αυτό γιατί, ό,τι κι αν ισχυριστεί ο πρωθυπουργός για τις τιμές των προϊόντων, οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ.


Η προσφιλής, όπως λένε, τακτική της «κινδυνολογίας» και της «τοξικότητας», στην οποία επιδίδεται το «σύστημα Μαξίμου», είναι αποτέλεσμα του εκνευρισμού που προκαλούν η δυναμική και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Στέφανου Κασσελάκη.

Πάντως, στην αξιωματική αντιπολίτευση προετοιμάζονται για νέες επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα και με κάθε μέσο «από τα κέντρα που ελέγχει το Μαξίμου». Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και τη «στημένη σε διατεταγμένη υπηρεσία», όπως λένε, συνέντευξη που πήρε ραδιοφωνικός σταθμός της Ρόδου από τον Στέφανο Κασσελάκη.
Μαζική συμμετοχή κατά της αλαζονείας του 41%

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. η «αλαζονεία του 41%» είναι ορατή -διά γυμνού οφθαλμού- στα κυβερνητικά στελέχη, που δεν απολογούνται για τις παραλείψεις τους και δεν νιώθουν την ανάγκη να ανακουφίσουν τον ελληνικό λαό και την κοινωνία, παρά μόνο ενδιαφέρονται για τους οικονομικά ισχυρούς.

Όπως σχολιάζουν με καυστικό τρόπο, η κυβερνητική αλαζονεία φαίνεται, επίσης, στη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών, στο σκάνδαλο της διαρροής δεδομένων εκλογέων από το ΥΠΕΣ προς γαλάζια στελέχη, αλλά και στην πεισματική άρνηση να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά.

Υπό αυτό το πρίσμα, ένα από τα κεντρικά συνθήματα που θα εκπέμψει η αξιωματική αντιπολίτευση τις επόμενες πέντε ημέρες είναι η ανάγκη της μαζικής συμμετοχής των πολιτών στις κάλπες.

Αυτή θα κρίνει πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί των πολιτικών δυνάμεων την επόμενη ημέρα. Το μήνυμα, λοιπόν, που θα βγει το βράδυ της 9ης Ιουνίου έχει μεγάλη σημασία, καθώς νέα εκλογική αναμέτρηση στον ορίζοντα για τα επόμενα τρία χρόνια -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν υπάρχει.

Άρα, εάν οι πολίτες θέλουν να αποδοκιμάσουν τα πεπραγμένα του κυβερνώντος κόμματος και την «αλαζονεία του 41%», ανοίγοντας έναν νέο δρόμο στην πορεία της χώρας, μόνο τώρα έχουν την ευκαιρία.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Ωρα προεκλογικών συγκεντρώσεων για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης πρόκειται να μιλήσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ την Τετάρτη, στις 5 του μήνα, είναι προγραμματισμένη η διακαναλική συνέντευξή του, η οποία δεν θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στο Σύνταγμα, με την προεκλογική περίοδο να ολοκληρώνεται με την τελευταία ομιλία, την Παρασκευή, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές, στην Πάτρα.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη