Νοσοκομείο Νίκαιας: Πώς συμβασιούχοι φύλακες έσωσαν ασθενή από αυτοκτονία


Τρομακτικές σκηνές επικράτησαν χθες Δευτέρα, όταν συμβασιούχοι φύλακες στο νοσοκομείο Νίκαιας κατόρθωσαν να κρατήσουν στη ζωή ασθενή με ψυχιατρικά προβλήματα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Οι φύλακες μετά τη διαλογή στα επείγοντα κλήθηκαν να συνοδεύσουν τον ασθενή για ψυχιατρική εκτίμηση.

Στη διαδρομή και πάνω στην αερογέφυρα, ο ασθενής έφυγε στο κενό εκδηλώνοντας την πρόθεση του να αυτοκτονήσει.

Ακαριαία ωστόσο ήταν η αντίδραση από τους συμβασιούχους φύλακες που θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους κατόρθωσαν να διασώσουν τον ασθενή.

Όπως περιγράφεται έπιασαν τον ασθενή από το παντελόνι, κρεμασμένο στο κενό και με κίνδυνο της ζωής τους τον τράβηξαν πάνω στην αερογέφυρα, όπου τον ακινητοποίησαν με δυσκολία, καθώς ο ασθενής ήταν εκτός ελέγχου.

Στη συνέχεια και μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων παρακολουθούσαν τη σκηνή οι φύλακες κατέβασαν τον ασθενή στο φυλάκιο, όπου κατάφεραν να τον περιορίσουν με γάζες.

Η αστυνομία που κλήθηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού έφθασε στις 2.30 μ.μ. και έκανε προσαγωγή του ασθενούς στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ασθενής επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών για νοσηλεία στην ψυχιατρική κλινική.

Μ. Γιαννάκός: «Οι εργολαβικοί φύλακες δεν παρείχαν καμία βοήθεια στους συμβασιούχους φύλακες»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε πως δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο, οι συμβασιούχοι φύλακες.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, ο ασθενής προσήλθε χθες το μεσημέρι στα επείγοντα του νοσοκομείου, με ψυχιατρικά προβλήματα. Μετά την διαλογή στα επείγοντα, κλήθηκαν οι φύλακες να τον συνοδεύσουν για ψυχιατρική εκτίμηση. «Στη διαδρομή και πάνω στην αερογέφυρα, έφυγε στο κενό με πρόθεση να αυτοκτονήσει. Οι συμβασιούχοι συνάδελφοι φύλακες τον έπιασαν από τα παντελόνια κρεμασμένο στο κενό με αυτοθυσία και τον τράβηξαν πάνω στην αερογέφυρα. Έφαγαν το ξύλο της αρκούδας για να τον ακινητοποιήσουν».

Όπως λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «επειδή έβλεπε κόσμος με τα χίλια ζόρια τον κατέβασαν στο φυλάκιο. Εκεί χαστούκισε συναδέλφους, τον περιόρισαν με γάζες. Η αστυνομία που είχε κληθεί εν τω μεταξύ έφθασε στις 2.30 μ.μ. και έκανε προσαγωγή του ασθενούς στο αστυνομικό τμήμα.

Ο ασθενής επέστρεψε συνοδεία αστυνομικών για ακούσια νοσηλεία στη ψυχιατρική. Οι συνάδελφοι δεν είχαν καμία βοήθεια από τους εργολαβικούς φύλακες που συμπληρωματικά φυλάσσουν το νοσοκομείο. Εάν δεν ήταν οι συμβασιούχοι φύλακες του νοσοκομείου θα είχαμε μια νέα αυτοκτονία ασθενούς».

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη