ΕΣΥ: Σήμα κινδύνου για τις Παθολογικές Κλινικές σε Σέρρες και Κιλκίς



Την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι υγειονομικές δομές της περιφέρειας λόγω έλλειψης προσωπικού αναδεικνύουν οι πρόσφατες εξελίξεις στα Νοσοκομεία Σερρών και Κιλκίς, όπου κυριαρχούν εξαντλητικές συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους και τεράστια ταλαιπωρία για τους πολίτες.


Υπό κατάρρευση βρίσκεται η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς, όπου καταγράφεται κύμα παραιτήσεων. Παρ’ όλα αυτά όμως οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ δεν προχωρούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Είναι ενδεικτικές οι τελευταίες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες έχει γίνει δεκτή η από μηνών παραίτηση ενός υπηρετούντος παθολόγου, ο έτερος παθολόγος που μετακινείται από Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο τρίτος παθολόγος που υπηρετεί στην κλινική εμμένει και αυτός στην παραίτησή του. Το αποτέλεσμα είναι η Παθολογική Κλινική να μένει στελεχωμένη μόνο με τη διευθύντριά της.

Για το θέμα έχει υπάρξει παρέμβαση του Πέτρου Παππά, βουλευτή και αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει πως «οι τραγικές ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου οδηγούν τις κλινικές του Νοσοκομείου Κιλκίς σε κλείσιμο και τους πολίτες του νομού σε απόγνωση».

Στην περίπτωση του Νοσοκομείου Σερρών, όπως αναδεικνύει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών της περιοχής, η Παθολογική Κλινική έχει μείνει με 5 γιατρούς, λειτουργεί τις καθημερινές με 1 γιατρό σε εφημερία, οι παθολόγοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες και το τελευταίο έτος έχουν παραιτηθεί 4 παθολόγοι.

Παρ’ όλα αυτά, όπως προσθέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 4ης ΥΠΕ επιμένουν στην περαιτέρω υποβάθμιση της Παθολογικής Κλινικής και των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και δίνουν «εντέλλεσθε» σε παθολόγο για να εφημερεύσει την Παρασκευή στο Νοσοκομείο της Δράμας.

Για το θέμα έχουν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες παραστάσεις διαμαρτυρίας των γιατρών του Νοσοκομείου Σερρών στη διοίκηση διεκδικώντας να σταματήσουν άμεσα οι μετακινήσεις γιατρών, γιατί με αυτόν τον τρόπο τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ασθενών και των ίδιων των γιατρών.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη