Πρώτα κάλπη και μετά θάλασσα


Η ημέρα των ευρωεκλογών έφτασε. Σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις και αλλαγές, η ψήφος μας δεν είναι απλώς δικαίωμα, αλλά καθήκον. Είμαστε αντιμέτωποι με σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον τόσο της Ευρώπης όσο και της χώρας μας. 

Από την κλιματική αλλαγή και την οικονομική ανάπτυξη μέχρι τη μεταναστευτική πολιτική και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά και ξεκάθαρα.

Οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια ευκαιρία να διαμορφώσουμε την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς ένα πιο δίκαιο και βιώσιμο μέλλον. Η συμμετοχή μας στις εκλογές σημαίνει ότι έχουμε τη δύναμη να επηρεάσουμε τις αποφάσεις που θα καθορίσουν τη ζωή μας και τις ζωές των μελλοντικών γενεών. Δεν είναι απλώς μια τυπική διαδικασία, αλλά μια πράξη υπευθυνότητας και συνείδησης.

Η αποχή από την εκλογική διαδικασία δεν είναι λύση. Κάθε ψήφος που δεν κατατίθεται, είναι μια χαμένη ευκαιρία να ακουστεί η γνώμη μας. Επιπλέον, η χαμηλή συμμετοχή ενισχύει τις ακραίες και λαϊκιστικές φωνές που επιδιώκουν να διασπάσουν την ενότητα και να υπονομεύσουν τις κοινές αξίες μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε τις τύχες μας στα χέρια άλλων. Είναι σημαντικό να δείξουμε ότι η δημοκρατία είναι ζωντανή και ισχυρή, και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο με τη συμμετοχή μας.

Στην Ελλάδα, τα ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά είναι πολλά και σοβαρά. Η ακρίβεια στα βασικά αγαθά έχει φέρει πολλές οικογένειες σε απόγνωση, με τον πληθωρισμό να ροκανίζει τους προϋπολογισμούς τους. 

Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Το σύστημα υγείας παραμένει προβληματικό, με ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, ενώ η εκπαίδευση βρίσκεται σε κρίση, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να αγωνίζονται να προσφέρουν ποιοτική παιδεία.

Τα εθνικά θέματα παραμένουν επίσης στο προσκήνιο, με την ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή να είναι επιτακτική. Και ποιος μπορεί να ξεχάσει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που ανέδειξε τις χρόνιες αδυναμίες στις υποδομές και την αναγκαιότητα για άμεσες και ουσιαστικές αλλαγές.

Κατανοώ ότι η σκέψη του καλοκαιριού και των διακοπών μπορεί να φαίνεται πιο ελκυστική. Όμως, πριν βουτήξουμε στα καταγάλανα νερά και χαλαρώσουμε κάτω από τον ήλιο, πρέπει να εκπληρώσουμε το καθήκον μας ως πολίτες. Μόνο με την ενεργή συμμετοχή μας μπορούμε να ελπίζουμε σε μια Ευρώπη που θα προστατεύει τα συμφέροντά μας, θα προωθεί την αλληλεγγύη και θα ενισχύει την ευημερία για όλους τους πολίτες της.

Η ψήφος μας στις ευρωεκλογές είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να λειτουργεί υπέρ μας, των παιδιών μας και των εγγονών μας. Ας μην το σπαταλήσουμε. Ας πάμε πρώτα στην κάλπη και μετά στη θάλασσα. Η συμμετοχή μας είναι το κλειδί για ένα καλύτερο αύριο.

Σχόλια

Διαβάστε ακόμη